Voorafbetaalde kredietkaart: Wat is dat eigenlijk?

Kredietkaart

cetelem-beEr zijn steeds meer mensen die gebruik maken van een voorafbetaalde kredietkaart. Maar wat is dat eigenlijk, wat kan je ermee en zijn er gevaren? In dit artikel leggen wij het uit.

Bij de klassieke kredietkaart kan u geld winkelen en het uitgegeven bedrag word aan het eind van de maand van uw bankrekening afgeschreven. U geeft eigenlijk geld uit dat u op dat moment eigenlijk niet hebt. U kunt ervoor kiezen om alles in een keer van uw rekening te laten afschrijven of in termijnen. Let wel op dat u meer rente betaald als u het in termijnen betaald.

Wat is een voorafbetaalde kredietkaart

Sinds kort is het ook mogelijk om vooraf geld op de kredietkaart te zetten. Bij deze voorafbetaalde kredietkaart, staat er geld op de kaart en met dat geld kunt u winkelen. Als het bedrag te laag is moet u de kaart eerst weer opladen voor dat u het weer kan gebruiken. Bij deze kaarten wordt het geld niet achteraf van uw rekening geschreven. Dankzij deze vorm van kredietkaarten heeft u meer inzicht op uw uitgaven omdat de rekening niet aan het eind van de maand word afgeschreven. Je moet de kaart immers eerst opladen. Met deze kaart is het ook niet mogelijk om schulden op te bouwen want het is niet mogelijk om rood te staan. Als u kinderen heeft die in het buitenland gaan studeren en u ze een zakcentje mee wilt geven dan is deze kredietkaart ook ideal.

Nadelen van de voorafbetaalde kredietkaart

KredietkaartHoewel deze kaart veel voordelen heeft zijn er natuurlijk ook wat nadelen. Met deze kaart is het wat moeilijker om te tanken. Als je gaat tanken reserveert het station een bepaald bedrag, dit kan hoger of lager zijn. Het station doet dit omdat het niet zeker is voor hoeveel u tankt. Na het tanken wordt het preciese bedrag bekend gemaakt en afgeschreven. De pomp kan bijvoorbeeld een bedrag van €125 reserveren. Als u dit bedrag niet op uw kaart heeft staan, is het niet mogelijk om te tanken. Ook als zou u maar voor €60 euro tanken. Dit scenario geldt ook voor het reserveren van bijvoorbeeld een huurauto of een hotelkamer. Dienstverleners zijn zeker of ze het geld van uw kaart kunnen halen. Ook is het pinnen van contant geld niet gratis, net als bij de gewone kredietkaart. Er zijn ook verschillen tussen geld opnemen in de eurozone en daar buiten. Lees dus de voorwaarden altijd goed door. Deze zijn meestal op de site van de maatschappij te vinden.

Vergelijk de verschillende maatschappijen

Als u erover nadenkt om een voorafbetaalde kredietkaart te kopen moet u ook op het volgende letten. Ook deze kaart heeft een limiet. Er is namelijk een maximaal bedrag dat u op de kaart kan zetten. Maar de kaart kan ook een maximaal aantal keer worden opgeladen. De maatschappij bij wie u de kaart aanschaft vraagt meestal een jaarlijkse bijdrage. Vergelijk dus altijd welke maatschappij het beste bij u past.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Pinterest
Pinterest
SOCIALICON