Kijk Verder dan alleen de Rentevoet

Rentevoet

Veel mensen kijken voornamelijk naar de rentevoet wanneer ze een hypotheek willen afsluiten. De rentevoet bepaald de komende tien tot twintig jaar wat u maandelijks gaat afbetalen. Het is niet geheel onlogisch dat men zich op dat tarief focussed. Toch moet u verder kijken dan alleen de rentevoet. Er zijn verschillende zaken waarop u moet letten als u een lening afsluit.

Zekerheid of voordeel?Rentevoet

Als eerste moet u naar alle voorwaarde kijken. Blijven deze gedurende de hele lening hetzelfde of is het mogelijk om deze te veranderen? Oftewel, gaat het om een vaste of variable rente? Als u kiest voor een vaste rente dan weet u direct wat u terug moet betalen. Bij een variable rente kan dit na de eerste periode van 1,3 of 5 jaar veranderen.

De bijkomende voorwaarden

Vaak vergeet men de bijkomende voorwaarden. Een bank geeft u de beste voorwaarde als u ervoor kiest om ook uw salaris bij de bank te laten storten, een schuldsaldoverzekering en een brandverzekering af te sluiten. Wanneer u een van deze dingen niet doet, kan de bank ervoor kiezen om u te korting niet te geven. Vaak betaald u minder bij andere maatschappijen voor deze zaken.

Lange looptijden verhogen het totaal bedrag

RentevoetAls de rente voor een lange tijd wordt vast gezet stijgt het totaal bedrag. KBC vraagt bijvoorbeeld 2.61% voor een lening voor een tijd van 20 jaar. Als u kiest voor een periode van 25 jaar dan stijgt de rente naar 2.79%. Wanneer u een bedrag van 100 duizende euro leent met een rente van 20% voor een periode 20 jaar, dan bent na 240 maanden X 534 euro, 128.160 euro kwijt. Wanneer u kiest voor een rente van 2.79% voor een periode van 25 jaar, dan bent u 138.300 euro kwijt. De looptijd heeft ook invloed de schuldsaldoverzekering. Hoe langer de lening loopt hoe meer risco.

Zoals u hier heeft gelezen, zijn er meerdere dingen belangrijk bij het aanvragen van een lening dan alleen de rentevoet.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Pinterest
Pinterest
SOCIALICON