Hogere Hypotheek voor de Belg

Hypotheek

Om een woning te kopen leent de Belg steeds meer geld, dat blijkt uit de gegevens van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK). Hoewel er steeds meer geld wordt geleend verzekerd de BVK dat het geheel gezond gaat. Slecht 1.14 procent van de leningen heeft te maken met een achterstand.

huisVoor het eerst in jaren is het gemiddelde bedrag dat de Belg leent voor zijn huis gestegen boven de €150 duizend. In het tweede kwartaal van dit jaar was dat nog €147.211 in middels is dit bedrag gestegen tot €153.059. In het derde kwartaal is dit gestegen tot €154.600, het bedrag dat Belgen lenen blijft dus groeien. Volgens de BVK komt dit door de lage rentes. Maar de vereniging blijft benadrukken dat dit geheel gezond gaat. ”Het aantal leningen dat een achterstand kent blijft heel stabiel, en daalt zelfs licht. Vorig jaar was dat voor amper 1,14 procent van de leningen het geval”, adlus de BVK. Niet alleen de BVK maar ook de Nationale bank houdt deze gegevens goed in de gaten.

Negentig procent van alle kredietnemers kiest voor een vaste kredietvoet van minimum 10 jaar. Kredietnemers die voor een variable rente voet kiezen is gedaald naar 0.5 procent. In het derde kwartaal is het aantal kredietaanvragen met maar liefst 11.9 procent gestegen tenopzichte dezelfde periode vorig jaar. In het derde kwartaal zijn er ongeveer 70 duizend hypothecaire kredieten door de Belgische banken verstrekt voor ongeveer €8 miljard.

auxifina

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Pinterest
Pinterest
SOCIALICON