Fiscaal Voordeel bij Lening Tweede Woning

Lening

LeningGeld lenen om een huis te kopen is altijd interessant. Dit is het geval wanneer de belastingplichtige er zelf woont maar als diegene een tweede lening aanvraagd om een huis te verhuren als vakantiehuis. De fiscus ondersteunt nu niet alleen de woning waar hij of zij zelf in woont maar ook die hij verhuurt.

De bekendste steun van de belastingdienst is de woonbonus. Financiele instellingen geven deze steun aan particulieren die een hypothecaire lening van ten minste 10 jaar afsluiten bij de instelling. Deze lening kunnen ze gebruiken voor het kopen van een woning maar ook als ze een woning willen laten bouwen waar ze uiteindelijk zelf in gaan wonen. Ieder jaar dat ze de lening hebben krijgen ze belasting vermindering. Deze steun geldt alleen voor mensen die in Vlaanderen wonen, Brussel en Wallonië hebben hun eigen beleid.

De fiscus steunt ook mensen die een huis kopen of laten bouwen maar er zelf niet in gaan wonen. De interst van de lening die ze hebben kunnen ze aftrekken van hun onroerend inkomen. Terugbetalen van kapitaal levert tegenwoordig ook voordelen op.

Deze steun is natuurlijk interessant, maar het is nog steeds belangrijk om alle voorwaarden goed door te nemen en te vergelijken wel lening het beste bij u past. Een helpende hand van de fiscus is natuurlijk altijd welkom. Maar wat als de bank geen lening wil verstrekken, hoe kunt u dan geld lenen. Er zijn verschillende instellingen waar geld lenen zonder bank mogelijk is. Op deze manier is het toch mogelijk om uw droom huis te kopen. Voor meer informatie over het laatste nieuws omtrent hypothecaire lening kunt u hier terrecht.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Pinterest
Pinterest
SOCIALICON